Öz
Ortak yönleri olan bir seri ünitenin karşılıklı ilişki ve etkileşimi olarak tanımlanan sistem, doğal ya da insan yapımı her nesne ve olguda yer almaktadır. Bir sistemde gerekli değişimler sistemin çevresi, girdileri ve çıktıları incelenerek gerçekleştirilebilir. Bu tür bir yaklaşım ise sistem yaklaşımını gerektirir. Çevresi, girdileri ve çıktıları ile kapsamlı ve özen isteyen bir sistem olan eğitimde de sorunların çözümünde ya da iyileştirme çabalarında sistem yaklaşımı işe koşulabilir. Eğitimde sistem yaklaşımının kullanılması, eğitim teknolojisinin kullanılması demektir; çünkü eğitim teknolojisi eğitim sorunlarının giderilmesi ya da eğitimin daha etkili bir hale getirilmesi yolunda eğitimin bütün bileşenlerini gözden geçirerek bizzat sistem yaklaşımı uygulamaktır.
Telif hakkı ve lisans
Telif Hakkı © 1997 Yazar(lar). Açık erişimli bu makale, orijinal çalışmaya uygun şekilde atıfta bulunulması koşuluyla, herhangi bir ortamda veya formatta sınırsız kullanım, dağıtım ve çoğaltmaya izin veren Creative Commons Atıf Lisansı (CC BY) altında dağıtılmıştır.
Nasıl atıf yapılır
Odabaşı, F. (1997). Eğitimde Sistem Yaklaşımı ve Eğitim Teknolojisi. Eğitim Ve Bilim, 21(106). https://doi.org/10.15390/ES.1997.331